Veldrijden - Superprestige Diegem: Albert schittert in het donker

Wereldkampioen Niels Albert (BKCP-Powerplus) heeft in Diegem de zesde manche van de Superprestige veldrijden gewonnen. Hij haalde het voor de Tsjech Zdenek Stybar en Kevin Pauwels, zaterdag nog de sterkste in Zolder. Door het uitvallen van Nys doet Albert ook een gouden zaak in het klassement.

Het was de wereldkampioen die op het einde van de eerste ronde meteen een prikje uitdeelde. Nys kon net niet aansluiten, Stybar slaagde daar wel in. Halfweg koers sloeg Albert opnieuw een kloofje en nam een vijftal seconden op de Tsjechische kampioen. Het was dan al duidelijk dat de winnaar bij deze twee crossers gezocht moest worden. Het duo leverde onder kunstlicht een verbeten duel en Stybar had de regenboogtrui constant in het vizier

In de voorlaatste ronde moest de Fidea-renner dan toch plooien en Albert dook met een bonus van elf seconden de slotronde in, een voorsprong die hij wist vast te houden tot op de meet. Sven Nys, viervoudig winnaar in Diegem, reed lange tijd op de derde plaats maar stapte in de voorlaatste ronde uit de wedstrijd na pech op een slechte plaats. Het kost hem waarschijnlijk de eindzege in de Superprestige, waar Albert de leiding in het klassement overneemt. (BEH)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud