Vlaamse Atletiekliga: "Laatste evaluatie van Pieter Desmet was niet gunstig"

Atleet Pieter Desmet maakte onlangs bekend dat hij de Vlaamse Atletiekliga (VAL) verruild heeft voor zijn Franstalige tegenhanger LBFA. De Belgische kampioen veldlopen en viervoudig Cross Cup-winnaar stapte over van Olympic Essembeek Hal (OEH) naar het Nijvelse CABW omdat volgens de atleet het langeafstandslopen geschrapt werd van de topsporttakkenlijst, waardoor hij financieel niet meer ondersteund werd. De Vlaamse Atletiekliga nuanceerde echter die uitspraak.

"De Vlaamse regering kent elk jaar subsidies toe aan de liga's van de verscheidene sporttakken. BLOSO, het instituut van de Vlaamse Gemeenschap dat verantwoordelijk is voor sport, schrapte echter het afstandslopen van de topsporttakkenlijst, waardoor de discipline niet meer financieel ondersteund werd door BLOSO. De Vlaamse Atletiekliga (VAL) heeft echter zijn eigen werkingsbudget en stelt wel middelen ter beschikking van het langeafstandslopen", verduidelijkte Paula Vanhoovels, sportcoördinatrice bij de VAL.

Ondanks het feit dat er klaarblijkelijk wel middelen ter beschikking gesteld worden, zag Pieter Desmet zich toch genoodzaakt om over te stappen naar ADEPS, de Franstalige tegenhanger van BLOSO. "Aan al onze contracten hangt een resultaatsverbintenis vast. De laatste evaluatie van Pieter Desmet was niet gunstig, waardoor het contract niet werd verlengd. We deden hem het aanbod om deeltijds (60%) bij ons aan de slag te gaan, maar daar is hij niet op ingegaan", aldus Vanhoovels. (EYI)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud