Voetbal - Anderlecht - Roger Vanden Stock: "We waren vorig seizoen al kampioen"

"Naar het schijnt heb ik dat zondagavond in het feestgedruis verklaard, maar dat herinner ik me echt niet meer", zo verbaasde Anderlechtvoorzitter Roger Vanden Stock zichzelf er met de glimlach over op een perspraatje dinsdagnamiddag.

"Ik zal dat er zonder nadenken uitgefloept hebben, maar ik ga niet ontkennen dat Anderlecht in mijn hoofd vorig seizoen al kampioen was. De erelijsten spreken me tegen, maar er was een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden nodig om onze titelviering een jaar te moeten uitstellen", klonk het.

"Het komt er op aan om voor een hele lange tijd op dat hoogste trapje te blijven staan. Er zal een sterke tegenstander nodig zijn om ons volgend seizoen te onttronen. Ik hoop evenwel dat de titelstrijd spannender wordt, wat zeker lukt als Club Brugge de lijn van dit seizoen doortrekt".

"Als reekshoofd voor de Champions League-voorrondes lijkt kwalificatie voor de poulefase me een must", verklaarde de voorzitter van paars-wit over Europees voetbal. "Ik hoop vooral dat we geen mal figuur slaan. Als we die andere belofte kunnen waarmaken - deze spelersgroep bij mekaar houden - moet dat lukken. Laat ons het vel van de beer echter niet verkopen voor hij geschoten is. Lukaku en Boussoufa blijven. Juhasz spreekt niet meer van een vertrek. Biglia wil Champions League spelen, en dus moeten we vooral Van Damme overtuigen, en hopen dat de Russische miljardairs ons met rust laten. Volgens mij lijkt de enige transferdreiging vanuit die hoek te kunnen komen", besloot de voorzitter.

(CER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud