Voetbal - Champions League - 1/8e finales (heen): Bayern wint, Arsenal verliest

Wisselend succes voor de Belgen woensdag in de heenwedstrijden van de 1/8e finales van de Champions League. Bayern München, met Daniel Van Buyten, won op eigen veld met 2-1 van Fiorentina, en Arsenal, met Thomas Vermaelen, ging met dezelfde cijfers onderuit op het veld van Porto. In de terugwedstrijden is alles evenwel nog mogelijk.

Bij Bayern München werd Daniel Van Buyten aan de rust vervangen voor de 19-jarige Contento. De Duitsers stonden toen 1-0 voor na een penaltydoelpunt van Robben in de blessuretijd. Kort na rust bracht Kroldrup Fiorentina langszij, maar een minuut voor tijd zorgde Olic toch nog voor de zege voor Bayern.

Thomas Vermaelen speelde bij Arsenal de volledige wedstrijd. Porto kwam al vroeg op voorsprong via Varela, maar kort nadien bracht Campbell de Engelsen langszij. Kort na rust legde Falcao de eindstand vast.

Dinsdag won Manchester United met 2-3 bij AC Milan, en versloeg Lyon in eigen huis Real Madrid met 1-0. De overige vier heenduels worden op 23 en 24 februari gespeeld. De terugwedstrijden zijn voor 9, 10, 16 en 17 maart.

(DSB)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud