Voetbal - D'Hooghe: "We stoppen op het einde van het seizoen met Mathijssen"

Club Brugge gaat na dit seizoen niet door met coach Jacky Mathijssen. Dat zegt voorzitter Michel D'Hooghe in interviews met Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

"Ik las dat Jacky Mathijssen door Club Brugge aan zijn lot overgelaten wordt, maar ik kan u melden dat dat niet zo is", fulmineert D'Hooghe. "Ik heb vorige week woensdag twee uur bij de trainer gezeten. Ik heb hem alles van naaldje tot draadje uiteengedaan: ik heb hem gezegd dat we op het einde van het seizoen stoppen. Dat weet hij sinds vorige woensdag om 12u30. De trainer heeft de dag nadien de spelersgroep ingelicht."

Club Brugge maakte die beslissing nooit officieel wereldkundig. "Club Brugge communiceert in principe niet zolang het niet op papier staat. Maar de druk op ons publiek en op onze spelersgroep dwingt mij ertoe klare wijn te schenken. Er zijn te veel leugens verteld en er is te veel onrust gecreƫerd. Dus ja, dit is officieel", klinkt het.

Over de reden van het ontslag kan D'Hooghe kort zijn: "Dat is duidelijk. Omdat wij onze ambities niet gerealiseerd zien: nationaal de top spelen en internationaal een stap vooruit zetten. Wij denken dat we zo niet verder kunnen."

Wie de nieuwe trainer wordt, is nog niet beslist, beweert D'Hooghe. (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud