Voetbal - David Beckham moet terugkeren naar Los Angeles Galaxy

David Beckham moet na afloop van zijn uitleenperiode aan AC Milan terugkeren naar zijn Amerikaanse club Los Angeles Galaxy. Dat nieuws is vrijdag bevestigd door Bruce Arena, de coach en manager van LA Galaxy. AC Milan had Beckham graag definitief overgenomen, maar de onderhandelingen over een transfer zijn afgesprongen.

"De deadline tot wanneer we van de MLS, de Amerikaanse profcompetitie, een transfer mochten doen is verstreken. We hebben de voorbije weken geen aanvaardbaar voorstel gekregen van AC Milan", vertelt Arena. "David Beckham blijft dus een speler van LA Galaxy. We kijken vol verwachting uit naar zijn terugkeer op 9 maart."

De 33-jarige Beckham tekende in 2007 een contract voor vijf jaar bij LA Galaxy, voor een recordbedrag van 250 miljoen dollar. Beckham liet al verschillende keren verstaan dat hij liever in Milaan zou blijven. In zijn contract is wel een clausule opgenomen dat hij na het nieuwe Amerikaanse seizoen, dat begint op 21 maart, toch kan opstappen. Beckham wil met Engeland graag naar het WK 2010. De kans dat hij geselecteerd wordt, is groter als hij bij de Italiaanse topclub blijft.

Tim Leiweke, de voorzitter van de raad van bestuur van LA Galaxy, verwacht dat AC Milan de komende dagen alsnog met een bod zal komen. "Ze zullen nog wel van zich laten horen, maar het is te laat", aldus Leiweke. "Tot vandaag hebben geen enkel serieus bod gekregen van de Italianen. We staan op een maand van de start van het nieuwe seizoen en moeten nu aan ons eigenbelang denken." (VDD)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud