Advertentie

Voetbal - "Druk van de clubs op de scheidsrechters moet stoppen"

De Centrale Scheidsrechterscommissie (CSC) en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben maandagavond vergaderd met de recent aangroeiende kritiek op de Belgische arbitrage als onderwerp. Ze waren het erover eens dat er een einde moet komen aan de druk van de clubs op het scheidsrechterskorps.

Robert Jeurissen, voorzitter van de CSC, had maandagavond de internationale scheidsrechters (Paul Allaerts, Franck De Bleeckere, Johan Verbist, Serge Gumienny, Luc Wouters, Efong Nzolo et Christof Virant) samengeroepen, samen met Werner Helsen, physical coach van de mannen in het zwart, en psycholoog Jef Brouwers. Ook François De Keersmaecker en Jean-Marie Philips, respectievelijk voorzitter en CEO van de KBVB, waren aanwezig.

Ultieme aanleiding voor de vergadering was de reactie van Ivan De Witte vorige week na de uitschakeling van AA Gent in de Beker van België. De voorzitter van AA Gent en van de Profliga was absoluut niet tevreden over de arbitrage en had toen gesproken over competitievervalsing. Hij excuseerde zich nadien wel, maar het was de druppel die de emmer had doen overlopen.

"Er zal een brief verstuurd worden naar alle clubs. De kritiek op de scheidsrechters heeft altijd bestaan, en dat mag. Maar de laatste tijd is de grens ruim overschreden. We hebben de heel onaangename inderuk dat de gemaakte verwijten enkel dienen om druk te zetten op het scheidsrechterskorps voor de komende wedstrijden. Dat is onaanvaardbaar. We moeten een einde maken aan dit soort manoeuvres", vertelden De Keersmaecker en Philips na de vergadering.

(RKO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud