Voetbal - FIFA: Lionel Messi Wereldvoetballer van het Jaar 2009

De Argentijn Lionel Messi is maandag op het gala van de Wereldvoetbalbond FIFA in het Zwitserse Zürich verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar 2009.

De 22-jarige international van FC Barcelona haalde het voor zijn Spaanse ploeggenoten Andres Iniesta en Xavi, de Braziliaan Kaka (AC Milan/Real Madrid), en de laureaat van vorig jaar, de Portugees Cristiano Ronaldo (Manchester United/Real Madrid). De vijf finalisten werden door de bondscoaches en kapiteins van de nationale elftallen gekozen.

Voor de Argentijnse dribbelkunstenaar is het de eerste keer dat hij deze trofee in de wacht sleept. Begin deze maand mocht hij ook al de prestigieuze Ballon d'Or in ontvangst nemen. 'Leo' Messi is de eerste Argentijn op de erelijst. De 1m69 grote Messi - bijgenaamd La Pulga (de Vlo) - won dit kalenderjaar maar liefst zes prijzen met Barcelona. Hij veroverde de Champions League, de Spaanse landstitel en beker, de Spaanse Supercup en de Europese Supercup. Afgelopen weekend bezorgde hij Barça nog de wereldtitel voor clubs door in de verlenging van de finale tegen het Argentijnse Estudiantes de winnende treffer te maken (2-1).

Bij de vrouwen ging de trofee voor de vierde opeenvolgende keer naar de Braziliaanse Marta (Los Angeles Sol). Zij bleef haar landgenote Cristiane, de Duitsers Inka Grings en Birgit Prinz, de Engelse Kelly Smith voor.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud