Voetbal - FIFA vertrouwt WK 2014 toe aan Brazilië

De organisatie van het WK voetbal in 2014 is dinsdag door de Wereldvoetbalbond FIFA, na een vergadering van het Uitvoerend Comité in Zürich, toevertrouwd aan Brazilië. Het is de tweede keer, na 1950, dat Brazilië het WK zal organiseren.

Voor de organisatie van de editie van 2014 was het Zuid-Amerikaanse land de enige kandidaat.

Brazilië, met vijf wereldtitels (1958, 1962, 1970, 1994 en 2002) recordhouder, is het enige land dat zich voor de achttien wereldbekers wist te plaatsen. Het volgt Zuid-Afrika op, dat in 2010 gastheer speelt voor het WK.

In het dossier van Brazilië is ook de renovatie van de mythische stad Maracana opgenomen, waar de officieuze finale van het WK 1950 tussen Brazilië en Uruguay gehouden werd. Daarnaast zullen er ook stadions gebouwd worden in het noorden van het land, een regio die minder ontwikkeld is dan het zuiden.

De Braziliaanse president Lula, die aanwezig was in Zürich, en 190 miljoen inwoners, kunnen beginnen feestvieren. Het Braziliaanse dossier sprak nog niet over de verschillende stadions besliste nog niet welke van de 18 kandidaat gaststeden weerhouden zullen worden. (HOA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud