Voetbal - Hamburg schakelt Anderlecht uit in achtste finales Europa League

Competitieleider RSC Anderlecht heeft zich donderdag niet kunnen plaatsen voor de kwartfinales van de Europa League. Na een knotsgekke terugwedstrijd in de achtste finales wonnen de Brusselaars verdiend met 4-3 van Hamburg, maar door de 3-1 nederlaag vorige week in de heenwedstrijd stoot HSV en niet Anderlecht door naar de kwartfinales.

We zagen een furieus wedstrijdbegin in het Vandenstockstadion. Anderlecht moest een 3-1 nederlaag ongedaan maken en dat resulteerde meteen in twee grote kansen voor de Brusselaars, maar zowel Suarez als Kouyaté konden de score niet openen.

Nadien kantelde de wedstrijd en op slag van rusten bracht Boateng de bezoekers met een prachtige trap op voorsprong (1-0). Anderlecht was echter niet van slag. Boussoufa bediende Lukaku, die onhoudbaar voorbij Rost kopte (1-1). De Brusselaars mochten zelfs met een voorsprong de kleedkamer in. Na een discutabele strafschopfout op Suarez aan de rand van de zestien zette de piraat van Cordoba zelf de starfschop om: 2-1.

Na 54 minuten leek Hamburg de doodsteek uit te delen. Na slap verdedigen van de Anderlecht-defensie schoof Marcell Jansen de bal voorbij Proto (2-2). Sporting bleef echter vlot combineren en vijf minuten later zette Biglia de verdiende 3-2 op het bord.

Anderlecht kreeg plots vleugels en in de 66e minuut duwde Boussoufa aan de eerste paal een quasi onmogelijke voorzet van Lukaku binnen: 4-2.

Na driekwart wedstrijd glipte Petric door de buitenspelval. De Kroaat tikte de 4-3 simpel voorbij Proto.

(LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud