Voetbal - Manchester United klopt AC Milan in heenmatch 1/8e finales Champions League

Manchester United heeft dinsdag een uitstekende zaak gedaan in de heenwedstrijd van de achtste finales van de Champions League voetbal. De Mancunians gingen met 2-3 winnen op het veld van AC Milan en nemen zo een stevige optie op de kwartfinales.

De Rossoneri waren nochtans uitstekend begonnen aan de partij, want al na drie minuten zorgde Ronaldinho voor de openingstreffer. ManU kwam echter nog voor rust langszij via Scholes, en in de tweede helft telde Wayne Rooney de Milanezen uit met twee kopbaltreffers. Seedorf zorgde vijf minuten voor affluiten met een subliem hakje nog voor de aansluitingstreffer, maart verder kwamen de Italianen niet. Manchester United beëindigde de wedstrijd nog met zijn tienen, nadat Carrick met twee gele kaarten uitgesloten werd.

In de andere partij van dinsdagavond haalde het Franse Olympique Lyon het met het kleinste verschil van het Spaanse Real Madrid. Makoun maakte kort na de pauze de enige treffer uit de partij.

Woensdag worden nog twee heenwedstrijden in de achtste finales van het kampioenenbal afgewerkt. Het Bayern München van Daniel Van Buyten ontvangt Fiorentina, terwijl Thomas Vermaelen met Arsenal op bezoek moet bij Porto. De overige vier heenduels worden op 23 en 24 februari gespeeld. De terugwedstrijden zijn voor 9, 10, 16 en 17 maart.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud