Voetbal - Real Madrid wint Spaanse Super Cup na spektakelmatch

Real Madrid heeft zondag de Spaanse Super Cup gewonnen. De landskampioen had de heenwedstrijd tegen bekerhouder Valencia met 3-2 verloren, maar maakte dat in eigen stadion met 4-2 goed.

De terugwedstrijd werd een echte spektakelmatch. Na de eerste helft zag het er bijzonder slecht uit voor de Koninklijke. David Silva had Valencia in de 33e minuut een 0-1 voorsprong bezorgd en in de 40e minuut moest Real met tien verder na een rode kaart voor Rafael van der Vaart. In de 50e minuut scoorde Ruud Van Nistelrooy de gelijkmaker van op de penaltystip, maar in de 74e minuut moest diezelfde Van Nistelrooy ook met rood naar de kant. Met negen tegen elf kon Real toch nog drie keer scoren in het slotkwartier: via Sergio Ramos (76e), Ruben De la Red (85e) en Gonzalo Higuain (88e) werd het 4-1. Fernando Morientes milderde in de slotminuut nog tot 4-2, maar dat kon niet baten.

In Italië won Inter Milaan in eigen stadion de Super Cup door bekerhouder AS Roma in een strafschoppenreeks met 6-5 te verslaan. Na 90 minuten en verlengingen stond er 2-2 op het bord. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud