Advertentie

Voetbal - Shaktar Donetsk en Werder Bremen spelen finale UEFA Cup

Het Oekraïnse Shaktar Donetsk en het Duitse Werder Bremen staan woensdag 20 mei in het stadion van Fenerbahçe in het Turkse Istanboel tegenover elkaar in de finale van de UEFA Cup. In de halve finales schakelde Shaktar donderdag Dynamo Kiev uit en vocht Werder zich voorbij Hamburg.

In het Oekraïns onderonsje tussen Shaktar en Dynamo Kiev was de heenwedstrijd op een 1-1 gelijkspel geëindigd. In de terugwedstrijd eiste de Braziliaan Ilsinho de heldenrol op voor Shaktar. Hij zorgde één minuut voor tijd voor 2-1 winst. In de 17e minuut had Jadson de thuisclub een 1-0 voorsprong bezorgd. Bangoura bracht Kiev kort na rust langszij.

In het duel tussen de Duitse clubs Hamburg en Werder Bremen, in goede banen geleid door scheidsrechter Frank De Bleeckere, zag het er lang bijzonder goed uit voor Hamburg. In Bremen had Hamburg de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen en in eigen stadion kwam de club op een 1-0 voorsprong, dankzij een doelpunt van Olic in de 12e minuut. Diego maakte in de 29e minuut gelijk, maar met een 1-1 ruststand was Hamburg nog steeds geplaatst. In de tweede periode bezorgden Pizarro (66e) en Baumann (83e) Bremen de kwalificatie. Olic milderde met zijn tweede van de avond in de 87e minuut nog tot 2-3, maar verder kwam Hamburg niet meer. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud