Voetbal - Sinama-Pongolle van Atletico Madrid naar Sporting Lissabon

Florent Sinama-Pongolle verlaat het Spaanse Atletico Madrid tijdens de winterstop om in Portugal bij Sporting Lissabon te gaan voetballen. De Franse international tekende een contract tot 30 juni 2013. Dat meldde Sporting maandag.

Sporting Lissabon legt 6,5 miljoen euro op tafel voor de transfer. Daar kan, afhankelijk van de resultaten, nog 1 miljoen euro bijkomen. In het contract is een afkoopsom van 18 miljoen euro opgenomen.

Sinama-Pongolle begon zijn carrière bij Le Havre. Daarna maakte hij de overstap naar de Premier League (Liverpool en Blackburn Rovers) om vervolgens in Spanje bij Recreativo terecht te komen. Sinds juli 2008 staat hij bij Atletico onder contract, maar daar kon hij nooit helemaal overtuigen. De vaste aanvalslinie van het dit seizoen kwakkelende Atletico wordt gevormd door de Argentijn Sergio Agüero de Uruguayaan Diego Forlan.

Sporting Lissabon kan wel wat versterking gebruiken. De vicekampioen van Portugal staat momenteel op de vijfde plaats in de stand, op 12 punten van leiders Sporting Braga en Benfica.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud