Voetbal - Standard schakelt Panathinaikos uit en plaatst zich voor kwartfinales van Europa League

Landskampioen Standard Luik heeft zich donderdag als eerste Belgische club sinds RSC Anderlecht in het seizoen 1996-1997 geplaatst voor de kwartfinales van een Europese beker. De Luikenaars versloegen in de terugwedstrijd van de achtste finales in de Europa League de Griekse competitieleider Panathinaikos met 1-0 en stootten zo door naar de kwartfinales. Vorige week wonnen de Rouches ook de heenwedstrijd in Athene (1-3).

Panathinaikos moest na de desastreus verlopen heenwedstrijd vier keer scoren in de Hel van Sclessin en stond dus voor een schier onmogelijke opdracht.

De wedstrijd zelf verliep gelijk opgaand, met kansen langs beide kanten. Bij de Rouches konden Mbokani, na een snelle tegenaanval langs Carcela en Jovanovic, en De Camargo na een vlijmscherpe voorzet van Pocognoli, niet besluiten. Aan de overkant stond vooral het vizier van middenvelder Katsouranis niet goed afgesteld. De Griek kreeg maar liefst drie mogelijkheden, maar kon doelman Bolat niet kloppen.

In de slotminuut van de eerste helft lukte het dan toch voor de Rouches. Mbokani pikte een hoge bal mee, lobte de Griekse verdediging om vervolgens na een controle met de knie staalhard voorbij gelegenheidsdoelman Tzorvas te schieten (1-0).

Even na de rust stuurde Jovanovic een erg bedrijvige Mbokani opnieuw diep. De Congolees scoorde ook, maar zijn doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

De Rouches lieten nadien de concentratie verslappen en dat zorgde voor enkele hete standjes voor het Luikse doel, maar Panathinaikos bleef te ongeïnspireerd spelen om tot scoren te komen. (LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud