Voetbal - Topper tussen Anderlecht en Standard eindigt onbeslist

De topper van de vijfde speeldag tussen leider RSC Anderlecht en landskampioen Standard Luik is zondagavond op een 1-1 gelijkspel geëindigd. Bij de rust stond de eindstand al op het bord. Dieumerci Mbokani had Standard in de 36e minuut op voorsprong gebracht. Guillaume Gillet scoorde de gelijkmaker in de 42e minuut.

Standard stond vanaf de 27e minuut met tien. Gouden Schoen Axel Witsel was door scheidsrechter Jérôme Nzolo naar de kant gestuurd voor een zware tackle op Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski. De 29-jarige Poolse international liep daarbij een open beenbreuk op. Zijn seizoen zit er op. In de 24e minuut was ook de Tsjechische international Jan Polak geblesseerd naar de kant gemoeten. De middenvelder van Anderlecht scheurde zijn kruisbanden.

Voor Anderlecht betekende het het eerste puntenverlies. Paarswit heeft nu twee punten voor op Sint-Truiden, dat het volgende week in eigen stadion opneemt tegen Anderlecht. AA Gent en Club Brugge zijn op drie punten derde. Standard staat na één zege en vier gelijke spelen op de zevende plaats. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud