Voetbal - Tweedeklasser Lierse haalt Tomasz Radzinski binnen

Tweedeklasser Lierse heeft zich versterkt met de Canadese spits Tomasz Radzinski. De 34-jarige aanvaller tekent zaterdag een contract voor 1 seizoen, met een optie op een jaar extra. Radzinski komt over van het Griekse Xanthi, waar hij nog een contract had tot 2010.

Radzinski is geen onbekende voor het Belgische publiek. De spits startte zijn carrière in 1994 bij Germinal Ekeren, waar hij 4 seizoenen zou spelen. In zijn laatste seizoen bij Germinal scoorde hij 19 keer en versierde hij een tranfer naar Anderlecht. Bij de Brusselse club ontbolsterde de snelle spits volledig en scoorde hij 51 doelpunten in 3 seizoenen. In het seizoen 2000-2001 werd hij topschutter van de Belgische eerste klasse. Aan de zijde van Jan Koller schitterde Radzinski ook in de Champions League, waarin hij onder andere 2 keer scoorde tegen Manchester United. Het leverde hem een transfer op naar de Premier League, waar hij zowel voor Everton als voor Fulham drie seizoenen speelde. Radzinski trok daarna naar het Griekse Xanthi, waar hij vorig seizoen 15 doelpunten lukte. Hij scoorde onder andere een hattrick tegen Panathinaikos. Radzinski speelt ook nog altijd voor zijn land. Er staan al 42 caps op zijn palmares.

Neel de Ceulaer, de CEO van Lierse, is uitermate tevreden met zijn nieuwste aanwinst. "Met Tomasz halen we een superspits binnen", vertelt hij. "Toen bleek dat Utaka voor Odense ging kiezen, hebben we ons plan B ingeschakeld. Tomasz had een opstapclausule bij Xanthi, die wij meteen hebben gelicht." (VDD)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud