Voetbal - Wayne Rooney (Manchester United) loopt enkelblessure op

Manchester United leed dinsdag in zijn heenwedstrijd van de kwartfinales in de Champions League een 2-1 nederlaag bij Bayern München. Nog slechter nieuws voor Manchester was misschien wel dat spits Wayne Rooney in de slotfase uitviel met een enkelblessure. De 24-jarige Engelse international had een trap van Bayern-spits Mario Gomez op de rechtervoet gekregen en moest hinkend van het veld.

"Het is een enkelblessure, maar over de ernst kunnen we momenteel nog niets zeggen", verklaarde manager Alex Ferguson. "Hopelijk valt het nog mee."

Manchester zal het zaterdag in de topper van de Premier League tegen Chelsea dus misschien zonder zijn topspits moeten stellen. Woensdag staat de terugwedstrijd tegen Bayern op Old Trafford op het programma.

Rooney had dinsdag al in de 2e minuut de score geopend, maar Franck Ribéry (77e) en Ivica Olic (92e) bezorgden Bayern alsnog de overwinning.

Ook de fans van het Engels nationaal elftal houden hun hart vast. Zij zullen denken aan de aanloop maar het WK van 2006. Ook toen raakte Rooney geblesseerd aan een enkel. Hij herstelde weliswaar op tijd, maar bereikte in Duitsland nooit zijn niveau. De Wereldbeker van 2010 in Zuid-Afrika gaat op 11 juni van start. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud