Advertentie

Waasland-Beveren en Charleroi zijn lid van de Pro League, uitzendrechtenoorlog voorbij

Neo-eersteklassers Waasland-Beveren en Charleroi zijn lid van de Pro League. Nadat beide clubs alle elementen aan hun dossier hadden toegevoegd, werd hun lidmaatschap donderdag goedgekeurd op de Algemene Vergadering, aldus een korte mededeling van de Pro League donderdagavond.

Concreet betekent dit dat de uitzendrechtenoorlog de komende competitie niet zal gijzelen. Als tweedeklassers tekenden Charleroi en Waasland-Beveren vorig jaar een exclusiviteitscontract met Belgacom voor de uitzending van hun thuiswedstrijden. De twee clubs en de operator wilden dit contract respecteren, maar dit botste met het contract dat Telenet (samen met het Waalse VOO) heeft met de Pro League, die de eersteklassers vertegenwoordigt. Telenet mag vanaf dit seizoen alle wedstrijden uit de eerste klasse uitzenden: drie wedstrijden exclusief, de andere vijf samen met Belgacom.

Waasland-Beveren en Charleroi riskeerden door de Pro League teruggezet te worden naar tweede klasse. Op een algemene vergadering van de Pro League eerder deze week werd een beslissing nog uitgesteld naar volgende week, maar nu is er toch een oplossing uit de bus gekomen. Beide clubs stappen mee in het Telenetcontract.

"Na urenlange verhitte discussies die anders enkel konden resulteren in een juridische oorlog heeft onze club besloten om alsnog in te stappen in het Telenetverhaal van de Profliga. Hiermee bewijst onze club haar loyaliteit tov deze zelfde Pro League en staat niets de geplande start van de competitie nog in de weg. We willen hier om begrijpelijke en deontologische redenen niet in detail gaan betreffende de inhoud van deze bereikte overeenkomst", klinkt het op de website van Waasland-Beveren.

(DSB)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud