Wasilewski schudt Witsel dan toch de hand

Spannend moment nog voor de aftrap in Sint-Petersburg, waar Zenit in de Champions League Anderlecht ontvangt: zou Marcin Wasilewski de hand schudden van Axel Witsel? De Poolse verdediger had vooraf gezegd dat hij zou weigeren, maar op een foto is te zien hoe hij dan toch de hand van de Rode Duivel aanvaardde. Voor de kijkers was het niet duidelijk, want de camera draaide weg net toen de twee elkaar kruisten.

Tijdens de topper tussen Anderlecht en Standard eind augustus 2009 liep Wasilewski een dubbele open beenbreuk op na een brutale tackle van Witsel. De Pool moest maandenlang revalideren en er werd zelfs even gevreesd voor het einde van zijn carrière, maar in mei 2010 maakte hij zijn comeback. Op 6 november staan Wasilewski en Witsel nogmaals tegenover elkaar als Paars-Wit Zenit in Brussel ontvangt.

Behalve Witsel staat bij de Russen ook Nicolas Lombaerts in de basis. De Rode Duivel speelt zoals gewoonlijk in het hart van de defensie. Bij de Belgische landskampioen werd Dennis Praet beloond voor zijn knappe match tegen Waasland-Beveren met een nieuwe basisplaats. Tom De Sutter vervangt de geblesseerde Dieumerci Mbokani in de spits. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud