Werkstraf voor man die bierflesje gooide tijdens olympische finale 100 meter

De 34-jarige man die een plastic bierflesje op de piste gooide bij de start van de finale van de 100 meter op de Olympische Spelen in Londen is maandag tot een werkstraf van acht weken en een boete van 1.500 pond (1.740 euro) veroordeeld.

Ashley Gill-Webb glipte op 5 augustus zonder ticket de VIP-tribunes van het olympisch stadion binnen. Hij beledigde de Jamaicaan Usain Bolt voor de start met de woorden: "je bent niets waard, je bent een eikel". Nadien wierp hij een plastic bierflesje richting de lopers, die klaar zaten voor de start van hun olympische finale. Bolt, de winnaar, verklaarde achteraf dat hij niets gemerkt had.

Tegenover de politie ontkende Gill-Webb dat hij de flessenwerper was, maar zijn DNA werd op het flesje gevonden. Later verklaarde hij dat hij zich niets van het gebeuren herinnerde. Zijn advocaten voerden aan dat Gill-Webb een bipolaire stoornis heeft en dat hij op het moment van de feiten manisch was. De rechter oordeelde echter dat Gill-Webb wel degelijk goed wist wat hij deed.

. (CHRIS HELGREN)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud