Wielrennen - Ronde van Catalonië: Dumoulin wint vijfde etappe na massaspurt, Joaquin Rodriguez behoudt leidersplaats

De Fransman Samuel Dumoulin (Cofidis) heeft zaterdag na een massaspurt de vijfde etappe in de Ronde van Catalonië (ProTour) gewonnen, een rit over 161,9 km tussen El Vendrell en de hoofdplaats Barcelona. Zijn Estse ploegmaat Rein Taaramae werd tweede, de Spaanse leider Joaquin Rodriguez (Katusha) werd knap derde en stelde daarmee zijn leidersplaats veilig. In de tussenstand volgt zijn landgenoot Xavier Tondo met zes seconden achterstand op de tweede plaats. Zondag staat de laatste etappe op het programma.

Het geluk dat vrijdag weggelegd was voor Davide Malacarne was zaterdag in de Ronde van Catalonië niet weggelegd voor Jan Bakelants van Omega Pharma-Lotto.

De tweedejaarsprof werd ingelopen na een vlucht van zowat 130 km in het gezelschap van de Italiaan Dario Cataldo. Omdat ze nooit meer dan 3 minuten en 45 seconden voorsprong kregen, stond het eigenlijk ook in de sterren geschreven dat ze het niet zouden kunnen volhouden.

Eens hun verdienstelijke poging tenietgedaan was, probeerden Jens Voigt en Eros Capecchi het peloton nog te ontlopen maar een massaspurt was niet te vermijden. Daarin toonde Dumoulin zich de sterkste. (LEK)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud