Wielrenner Lance Armstrong succesvol geopereerd

Lance Armstrong, die maandag een sleutelbeenbreuk opliep bij een val in de eerste etappe van de Ronde van Castilië en Leon, is woensdag succesvol geopereerd. Dat maakte zijn team Astana bekend. De 37-jarige Amerikaan zal acht tot twaalf weken buiten strijd zijn.

De zevenvoudige tourwinnaar werd in Austin (Texas) geopereerd door dokter Doug Elenz. "Men dacht eerst dat het om een eenvoudige breuk ging, maar dat was niet juist", verklaarde Elenz. "Het sleutelbeen was niet in twee, maar in vier stukken gebroken." Het bot wordt nu samengehouden door een stalen plaat, die met twaalf schroeven bevestigd werd. "Dat is meer dan normaal, maar het was nodig."

Na de operatie, die zo'n drie uur duurde, mocht Armstrong het ziekenhuis meteen verlaten. Hij moet een week volledige rust nemen, voor hij weer mag trainen. Dat moet eerst nog op een hometrainer gebeuren, zodat het bovenlichaam niet belast wordt. "Normaal zal hij acht tot twaalf weken nodig hebben om volledig te herstellen", besloot Elenz.

Armstrongs deelname aan de Ronde van Italië komt zo in gevaar. De Giro start op 9 mei, over minder dan zeven weken. Het andere hoofddoel van de Amerikaan is de Tour de France, in juli.

Armstrong zette in 2005 een punt achter zijn carrière. Dit jaar maakt hij een comeback. (DCM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud