Advertentie

Wielrenner Thomas De Gendt getrouwd

Wielrenner Thomas De Gendt is zaterdagnamidddag in de kerk van Semmerzake in het huwelijksbootje getreden met zijn vriendin Evelyn Tuytens. De 25-jarige De Gendt trouwt uitgerekend op de dag dat de Ronde van Frankrijk van start is gegaan in Luik.

Thomas De Gendt is prof sinds 2009. Sinds 2011 rijdt hij in dienst van het Nederlandse Vacansoleil-DCM. Vorig jaar reed hij een uitstekende Tour met enkele knappe prestaties in de slotweek. Maar tot eenieders verbazing kondigde De Gendt kort na de Tour aan dat hij paste voor de editie van 2012 wegens trouwplannen. 30 juni is immers een symbolische datum voor Thomas en zijn vriendin Evelyn Tuytens. Tuytens is jarig op 30 maart en De Gendt op 6 november. Op die manier kwam het koppel bij 30/06. Op 1 juli zal het koppel ook precies zes jaar samen zijn. Toen ze hun trouwdatum vastlegden, wist De Gendt echter nog niet dat hij de Tour zou missen, omdat die vervroegd werd voor de Olympische Spelen.

In plaats daarvan reed De Gendt dit jaar de Ronde van Italië, waar hij uiteindelijk de derde plaats in de eindstand pakte. Zeventien jaar na Johan Bruyneel in de Vuelta eindigde op die manier nog eens een Belg op het podium in een grote ronde.

Later dit jaar, na de wittebroodsweken, neemt de renner uit Semmerzake ook nog deel aan de Ronde van Spanje. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud