Wijmeersch houdt vol dat Roelandt hem doping aanraadde

Ex-atleet Erik Wijmeersch houdt in een communiqué van maandag vol dat Renno Roelandt, vice-voorzitter van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) en lid van het Wereldantidopingagentschap (WADA), hem in 1998 groeihormoon heeft aangeraden. Roelandt ontkende zondag de beschuldigingen die Wijmeersch afgelopen donderdag uitte aan zijn adres.

Roelandt stelde zondag dat hij bij het gesprek na het EK 1998 in Boedapest enkel heel gerichte vragen kreeg van Wijmeersch over groeihormoon, maar dat hij hem het product niet heeft aangeraden. Roelandt stelde dat Eddy De Smedt van het BOIC getuige was van het gesprek. Wijmeersch weerlegt dit: "De heer Roelandt is mij echter op mijn kamer komen opzoeken en het bewuste gesprek heeft op mijn kamer plaats gevonden. Mijn toenmalige kamergenoot, de heer Sven Pieters, kan dit bevestigen".

Bij zijn communiqué voegt Wijmeersch ook twee geluidsfragmenten (geluid + transcriptie) van andere gesprekken met Roelandt die hij opnam en die bezwarend zouden zijn voor Roelandt. (SER)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud