Wilmots haalt Jelle Van Damme opnieuw bij nationale ploeg

Bondscoach Marc Wilmots heeft zondagavond Jelle Van Damme (Standard Luik) opgeroepen voor de vriendschappelijke oefeninterland van woensdagavond (20u45 in Brugge) tegen Slovakije. Dat meldde de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zondag.

Van Damme was aanvankelijk niet geselecteerd voor de oefeninterland, maar na het uitvallen van Porto-middenvelder Steven Defour besloot Wilmots uiteindelijk dan toch om nog een 23e man aan de selectie toe te voegen. Ook aanvoerder Vincent Kompany en Twente-winger Nacer Chadli staan aan de kant met blessures.

Jelle Van Damme is een opmerkelijke naam in de selectie van Wilmots, want de Rouche haakte in september 2011 af bij de nationale ploeg. Na een lange vlucht naar Azerbeidzjan moest de linkspoot van toenmalig bondscoach Georges Leekens negentig minuten van op de bank toekijken hoe de Rode Duivels niet verder raakten dan een 1-1 gelijkspel tegen de voetbaldwerg en dat zinde de polyvalente Van Damme niet. Eind vorig jaar vertelde hij echter opnieuw zin in de nationale ploeg te hebben.

De Rode Duivels starten maandagnamiddag in Neerpede hun voorbereiding op de interland van woensdag. (JOHN THYS)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud