Wimbledon: Kirsten Flipkens stoot door naar 2e ronde

Kirsten Flipkens (WTA 59) heeft zich maandag kunnen plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. Ze verzekerde zich zo van een duel tegen Yanina Wickmayer (WTA 18).

De 24-jarige Kempense ontdeed zich in de eerste ronde van de Canadese Stephanie Dubois (WTA 124), die als lucky loser uit de kwalificaties was opgevist. Flipkens haalde het na 1 uur en 19 minuten met twee keer 6-4. Het was het eerste duel tussen beide speelsters op het WTA-circuit.

In de tweede ronde treft Flipkens dus Yanina Wickmayer, die eerder op de dag de Amerikaan Alison Riske (WTA 145) uitschakelde (6-4, 5-7 en 6-3). Het wordt de tweede onderlinge confrontatie tussen beide speelsters. Vorig jaar haalde Wickmayer het in Luxemburg met 7-6 (7/1), 4-6 en 6-1 van 'Flipper'.

Ook Kim Clijsters (WTA 8) verzekerde zich eerder al van een plaats in de tweede ronde. De als achtste geplaatste Limburgse had in de eerste ronde weinig moeite met de Italiaanse Maria Elena Camerin (WTA 121). Het werd 6-0 en 6-3.

(SPJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud