Advertentie

WK ski - Slalom (m): Oostenrijker Manfred Pranger wint goud

De Oostenrijkse skiër Manfred Pranger heeft zondag op het WK in het Franse Val d'Isère goud veroverd op de slalom. Het zilver ging naar de Fransman Julien Lizeroux, het brons naar de Canadees Michael Janyk.

De 31-jarige Pranger, die de beste tijd had neergezet in de eerste manche, hield goed stand in de tweede manche. Van de beste tien uit de eerste manche gingen er in de tweede manche liefst zes tegen de vlakte, waaronder de Fransman Jean-Baptiste Grange, de Italiaan Manfred Mölgg, de Amerikaan Ted Ligety en de Oostenrijker Benjamin Raich. De Fransman Lizeroux, 4e in de eerste manche, kon zo zijn tweede medaille op dit WK veroveren. Hij won eerder ook al zilver op de super-combiné.

Onze landgenoot Jeroen Van Den Bogaert had zich 's ochtends net niet kunnen plaatsen voor de tweede manche. De Belg zette in de eerste manche de 31e tijd neer, terwijl enkel de beste 30 naar de tweede manche mogen. Van Den Bogaert bleek 47 honderdsten van een seconde te traag voor een plaatsje bij de beste 30. Kai Allaerts bereikte de finish niet. (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud