WK ski - Slalom (v): titel voor Riesch, Persyn naar Vancouver

De Duitse Maria Riesch heeft zaterdag op het WK alpijns skiën in het Franse Val d'Isère goud veroverd op de slalom. Riesch haalde het voor de Tsjechische titelverdedigster Sarka Zahrobska en de Finse Tanja Poutiainen, die eerder ook al brons won op de reuzenslalom.

Karen Persyn eindigde op de 21ste plaats en voldoet daarmee aan de kwalificatienorm voor de Olympische Spelen van volgend jaar in het Canadese Vancouver. Om naar Vancouver te mogen moest de 25-jarige Belgische op het WK bij de beste 24 eindigen. Enkele weken geleden eindigde Persyn ook al als 16ste in de WB-manche in het Sloveense Maribor. De tweede Belgische op de slalom, de 17-jarige Isabel Van Buynder, eindigde in de eerste manche aanvankelijk als 46ste maar werd later gediskwalificeerd.

De titel van Riesch is de tweede voor Duitsland op dit WK, twee dagen na het goud van Kathrin Hölzl op de reuzenslalom. Het was al van het WK 2001 in het Oostenrijkse Sankt-Anton geleden dat Duitsland nog eens mocht plaatsnemen op het hoogste schavotje, toen met Martina Ertl op de super-combiné. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud