WK voetbal - David Villa leidt Spanje naar 2-0 zege tegen Honduras

Op de Wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika heeft Spanje maandagavond in het Ellis Park-stadion in Johannesburg met 2-0 gewonnen van Honduras. David Villa scoorde één keer voor en één keer na de rust.

De Spanjaarden gingen meteen naar eerherstel voor de 0-1 nederlaag tegen Zwitserland op zoek. In de 7e minuut trof David Villa met een schot van op bijna dertig meter de deklat. Tien minuten later was het wel raak voor de aanwinst van FC Barcelona. De 28-jarige spits rolde in zijn eentje de Hondurese verdediging op en besloot knap in doel. In de 52e minuut nette Villa zijn tweede van de avond, zijn 39e goal in 58 interlands. Acht minuten later had het opnieuw raak moeten zijn. Na een fout van Emilio Izaguirre op Jesus Navas legde de Japanse scheidsrechter Yuichi Nishmura de bal op de stip. Van op elf meter faalde Villa. Hij trapte de bal net naast het doel. Spanje kreeg nog tal van kansen, maar verzuimde het doelsaldo aan te dikken.

Chili, dat maandagnamiddag met 1-0 won van Zwitserland, is met zes punten leider in groep H. Spanje en Zwitserland volgen met drie punten. Honduras moet het zonder punten stellen. Op de laatste speeldag neemt Chili het vrijdag om 20u30 in Pretoria tegen Spanje op. Zwitserland en Honduras staan op hetzelfde tijdstip in Bloemfontein tegenover elkaar.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud