WK voetbal - Denemarken bezorgt Nederland plaats in achtste finales

Op de Wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika heeft Denemarken zaterdagavond in Pretoria met 2-1 gewonnen van Kameroen. Bij de rust stond het 1-1 gelijk. Door de nederlaag van Kameroen is Nederland het eerste land dat zeker is van een plaats in de achtste finales.

Het was Samuel Eto'o die in de 10e minuut de score opende. De drievoudige Afrikaanse Voetballer van het Jaar kon na een flater in de Deense defensie een assist van Pierre Webo afwerken. In de 33e minuut zorgde Nicklas Bendtner op aangeven van Dennis Romedahl voor de gelijkmaker. Twee minuten voor rust had Eto'o de 1-2 aan de voet. Zijn schot strandde op de paal. De eindstand werd de 61e minuut vastgelegd door Rommedahl, die zichzelf vrij kapte en met links knap in de hoek besloot. Zowel de Kameroeners als de Denen kregen nog tal van kansen, maar de doelmannen stonden pal. De Deen Daniel Agger werd tot Man van de Match verkozen.

In de eerste wedstrijd van de tweede speeldag in groep E won Nederland zaterdagnamiddag met 1-0 van Japan. Oranje heeft zes punten en is mathematisch zeker dat het bij de eerste twee in de groep eindigt. Japan en Denemarken volgen met drie punten. Kameroen sluit met nul punten de rij. Op de laatste speeldag, donderdag 24 juni, speelt Denemarken tegen Japan en geeft Kameroen Nederland partij.

. (CHRISTOPHE SIMON)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud