WK voetbal - Ghana niet voorbij tien Australiërs

Op de Wereldbeker voetbal In Zuid-Afrika hebben Ghana en Australië zaterdag in Rustenburg 1-1 gelijkgespeeld. Bij de rust stond de eindscore al op het bord

Brett Holman opende de score voor Australië in de 11e minuut. De middenvelder van AZ tikte de bal binnen, nadat de Ghanese doelman Richard Kingson blunderde op een vrije trap van Mark Bresciano. Na 24 minuten moest Australië met tien verder na rood voor Harry Kewell. Die redde een schot van Jonathan Mensah op de lijn met de hand. Asamoah Gyan, die ook in de wedstrijd tegen Servië (1-0) al van op de stip scoorde, zette de strafschop feilloos om.

In de tweede periode ging Ghana naar de zege op zoek. Maar het was Australië dat ondanks de numerieke minderheid de beste kansen creëerde. De Ghanese doelman stond nu wel paraat. In de 72e minuut maakte hij zijn fout van de eerste helft helemaal goed met knappe reddingen op pogingen van Luke Wilshire en Joshua Kennedy. Nadien hield Kingson ook nog Nikita Rukavytsya van een goal. Langs de overkant zag Jonathan Mensah in de slotminuut de bal nog net over gaan en vond Quincy Owusu-Abeyie de Australische doelman op zijn pad.

Vrijdag won Servië met 1-0 van Duitsland in groep D. Met vier punten is Ghana leider in de groep. Duitsland en Servië volgen met drie punten. Australië heeft één punt. Op de derde en laatste speeldag neemt Ghana het woensdag 23 juni tegen Duitsland op en geeft Australië Servië partij.

. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud