WK voetbal - "Het is hier Hakuna Matata"

Frank De Bleeckere fluit woensdag met Algerije/Verenigde Staten zijn tweede wedstrijd op het WK in Zuid-Afrika. De Belgische scheidsrechter kijkt het duel vol vertrouwen tegemoet, zegt hij maandag aan Belga.

"Ik heb altijd gezegd dat de eerste wedstrijd op een toernooi heel belangrijk is want daar lever je uw visitekaartje af. De kritieken na Argentinië/Zuid-Korea vorige donderdag waren heel positief en ik ga proberen met mijn team (Peter Hermans en Walter Vromans, red) de lijn door te trekken. We voelen ons alleszins heel goed. Fysiek zijn we top en na donderdag is ook ons moreel uitstekend", zegt De Bleeckere.

Voor de 43-jarige De Bleeckere is dit het tweede WK. Vier jaar geleden was hij er ook al bij in Duitsland. "Ik zie weinig verschil tussen beide toernooien", gaat De Bleeckere verder. "Het is natuurlijk Afrika maar qua organisatie is alles hier zeer goed voorbereid. Ik vind zelfs dat wij 'stresskonijnen uit Europa' iets kunnen leren van de Afrikanen. Zij staan hier op met de glimlach, zijn altijd vriendelijk. Het is hier bijna altijd 'Hakuna Matata' (lacht). Ik ben hier nu drie weken en ik ben al drie weken aan het genieten. Het is hier fantastisch", besluit De Bleeckere.

. (MDP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud