WK voetbal - Italië raakt niet voorbij Nieuw-Zeeland

Italië moet op de slotspeeldag van groep F vol aan de bak tegen Slovakije om zich alsnog te plaatsen voor de achtste finales. De regerende wereldkampioen raakte zondag tegen Nieuw-Zeeland niet verder dan 1-1 en heeft na zijn eerste twee matchen amper 2 punten. Een rampscenario dreigt.

De wedstrijd in het Mbombela Stadium kon niet slechter beginnen voor de titelverdediger. Al na 7 minuten kwam Nieuw-Zeeland op voorsprong via Smeltz, die met een gelukje raak trof na een slecht weggewerkte vrije trap.

Italië ging daarna verwoed op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook op het half uur toen Iaquinta een licht toegekende strafschop omzette. De Squadra, met een rouwband spelend na het overlijden van ex-international Rosato, kreeg daarna nog enkele mooie kansen, onder meer via De Rossi, maar moest toch gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

Na de kampwissel verwachtte iedereen een walk-over voor Italië maar de stugge Nieuw-Zeelanders hielden in een erg spannende slotfase stand. Via invaller Wood kregen de Oceaniërs zelfs nog de beste kans maar het schot van het jonge talent ging net naast.

Volgende donderdag wordt het voor Italië alles of niets wanneer het in Johannesburg Slovakije bekampt. Op hetzelfde moment neemt groepsleider Paraguay het op tegen Nieuw-Zeeland. Als de Squadra niet wint en de Nieuw-Zeelanders stunten opnieuw, is de uitschakeling voor de Squadra een feit.

. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud