WK voetbal - Nederland staat dicht bij achtste finales

Nederland staat met anderhalf been in de tweede ronde van het WK. Oranje won zaterdag in Durban met 1-0 van Japan en heeft na twee wedstrijden het maximum van 6 punten. Als Kameroen en Denemarken zaterdagavond gelijk spelen, zijn de noorderburen zeker van de kwalificatie. Voor Japan wordt het bang afwachten tot de slotspeeldag.

Nederland en Japan hadden hun eerste match allebei gewonnen maar wat ze er in de eerste helft van bakten, leek nergens naar. In die flauwe eerste periode viel er voor de toeschouwers in het Moses Mabhida Stadium dan ook nauwelijks iets te beleven. Pas na 38 minuten kwam er via de Japanse middenvelder Matsui een eerste schot tussen de palen, maar Stekelenburg had er geen moeite mee. Een ongeïnspireerd Nederland, nog altijd zonder de geblesseerde Arjen Robben, stelde daar amper een flauwe poging van Rafael van der Vaart tegenover.

Na de pauze kantelde het spelbeeld gelukkig. Nederland zette onmiddellijk meer druk en werd daarvoor na tien minuten beloond toen Wesley Sneijder zijn schot via de Japanse goalie Okubo in doel zag verdwijnen. Japan ging op zoek naar de gelijkmaker en nam het initiatief over van Nederland, maar invaller Okazaki schoot de beste kans van dichtbij over.

Zaterdagavond staat in Pretoria met Kameroen/Denemarken de andere wedstrijd van de tweede speeldag op het programma. Beide teams verloren hun eerste duel, Kameroen met 1-0 van Japan, Denemarken met 2-0 van Nederland, en kunnen zich moeilijk nieuw puntenverlies veroorloven.

. (MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud