WK voetbal - Paraguay zet bleek Slovakije opzij

Paraguay heeft zondag een belangrijke stap richting achtste finales gezet. De Zuid-Amerikanen versloegen in Bloemfontein een zwak Slovakije met 2-0. Paraguay is voorlopig leider in groep F met 4 op 6. Slovakije heeft net als Italië en Nieuw-Zeeland, die het zondag in Nelspruit tegen elkaar opnemen, 1 punt. Op de slotspeeldag zijn de affiches Slovakije/Italië en Paraguay/Nieuw-Zeeland.

Paraguay had uit het onverhoopte gelijkspel tegen wereldkampioen Italië duidelijk vertrouwen getankt en startte in het Vrystaatstadion als een wervelwind. Via onder meer sterspeler Roque Santa Cruz en Riveras kregen de rood-witten, met Antolin Alcaraz (ex-Club Brugge) 90 minuten centraal in de verdediging, verschillende mooie kansen.

De openingstreffer van Vera op het half uur was dan ook oververdiend. Na een doorsteekpass van Barrios werkte hij het leer buitenkant rechts fraai voorbij de Slovaakse doelman Mucha. Vijf minuten voor rust kreeg Santa Cruz een unieke mogelijkheid op de 2-0 maar zijn schot werd knap gepareerd door Mucha.

Na de kampwissel zakte het spelniveau naar een bedroevend peil. Paraguay beperkte zich vooral tot het verdedigen van de voorsprong terwijl Slovakije offensief onmachtig was.

Pas een kwartier voor affluiten was er weer wat opwinding toen Paraguay eerst via Vera (met de kop) en daarna langs invaller Torres (schot over) kwam dreigen. De 2-0 van Sunderland-aanwinst Riveros, vlak voor affluiten, was dan ook verdiend voor Paraguay, dat tegen een erg teleurstellend Slovakije op geen enkel moment in de problemen kwam.

(MUA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud