WK voetbal - Shakira zingt met "Waka waka" voetbalfeest op gang

In Soweto (South Western Townships Johannesburg) is donderdag met een openingsconcert de Wereldbeker voetbal op gang getrapt. De Colombiaanse Shakira zorgde voor het hoogtepunt van de avond. Samen met de Zuid-Afrikaanse band Freshlly Ground zong ze het officiële WK-lied "Waka waka".

Andere bekende namen die voor 34.000 toeschouwers hun opwachting maakten in het eerste "Kick-off Concert" in de geschiedenis van het WK waren de Black Eyed Peas, K'naan, Alicia Keys en John Legend. Om de muziek niet te verstoren, waren de vuvuzelas voor één keer niet van de partij. De lange plastic trompetten werden aan de ingang van het Orlando Stadium in beslag genomen.

Naast de muzikanten liet ook Nobelprijswinnaar Desmond Tutu zich opmerken. De 78-jarige bischop kwam in Zuid-Afrikaanse supporterstenue het podium op en bleek in een bijzonder vrolijke stemming. "Dit is een droom", riep hij uit. "Nu kunnen we laten zien dat Zuid-Afrika van een lelijke rups in een mooie vlinder veranderd is. We hebben het allemaal aan één man te danken: Nelson Mandela."

De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma riep op tot Afrikaanse eenheid. "Zuid-Afrika rocks, Zuid-Afrika is cool, maar Zuid-Afrika is slechts het podium. Afrika organiseert dit toernooi. We moeten de wereld laten zien dat we hetzelfde kunnen als ieder ander continent."

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud