WK voetbal - Uruguay en Frankrijk spelen 0-0 gelijk

Op de Wereldbeker voetbal in Zuid-Afrika hebben Uruguay en Frankrijk vrijdagavond in Kaapstad 0-0 gelijkgespeeld. Uruguay beëindigde de wedstrijd met tien, na een tweede gele kaart voor Nicolas Lodeiro in de 81e minuut.

Aanvankelijk leken de Fransen de wedstrijd in handen te zullen nemen, maar na het openingskwartier was de fut er uit. Meer dan een reuzekans voor Sidney Govou had het niet opgeleverd. De Uruguayanen kregen het balbezit, maar ook zij konden niet voor spektakel zorgen. In de tweede periode probeerde Frankrijk de Uruguayanen meteen naar de keel te grijpen. De Zuid-Amerikanen beperkten zich tot verdedigen en deden dat secuur. Negen minuten voor tijd werd Ajax-middenvelder Lodeiro uitgesloten, de eerste rode kaart op dit WK, maar ook tegen tien Uruguayanen kwamen de Fransen niet tot scoren.

In de eerste wedstrijd in groep A speelde gastland Zuid-Afrika vrijdagnamiddag 1-1 gelijk tegen Mexico. Op de tweede speeldag neemt Zuid-Afrika het woensdag 16 juni in Pretoria tegen Uruguay op en staan Frankrijk en Mexico een dag later in Polokwane tegenover elkaar.

. (CARL DE SOUZA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud