Advertentie

World League hockey - Belgische vrouwen lijden 4-2 nederlaag tegen Nieuw-Zeeland

De Belgische vrouwenploeg heeft zondag zijn derde en laatste groepswedstrijd in de derde ronde van de World League hockey met 4-2 verloren van Nieuw-Zeeland. Bij rust stonden de Red Panthers al 3-0 in het krijt.

Nieuw-Zeeland, het nummer drie op de wereldranglijst, was heer en meester in de eerste helft tegen de tien plaatsen lager gerangschikte Belgen en scoorde via Forgesson (21.), Sharland (25., strafslag) en Flynn (29., strafcorner). Na de pauze vond ook Glynn (38., strafcorner) al snel de weg naar de Belgische netten. Louise Versavel (52.) redde even later de Belgische eer en vlak voor affluiten (68.) kon ook Eerica Coppey nog scoren.

Donderdag had België met 3-0 verloren van Duitsland (FIH 5) en vrijdag werd 1-1 gelijkgespeeld tegen India (FIH 12). Eerder op de dag haalde Duitsland het met duidelijke 7-1 cijfers van India. De Duitse vrouwen worden zo groepswinnaar met negen op negen, dan volgen Nieuw-Zeeland (6), Belgie (1) en India (1). België is derde, want het heeft een beter doelsaldo dan India (-5 tegenover -13).

In de kwartfinales neemt Duitsland het op tegen het nummer vier uit groep A, Chili. Nieuw-Zeeland treft nummer drie, België nummer twee en India de groepswinnaar. Met nog één duel te spelen in groep A, Nederland-Chili zondag om 16u30, leidt Zuid-Korea voorlopig in de stand (6 ptn), voor Japan (4), Nederland (4) en Chili (0).

De top drie uit de derde ronde van de World League stoot rechtstreeks door naar het WK. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud