WTA - Jankovic sluit jaar af als nummer 1

De Servische tennisster Jelena Jankovic sluit het jaar af als de nummer 1 van de wereld. Dat heeft proftennisorganisatie WTA zaterdag bekendgemaakt.

De 23-jarige Jankovic, die nog geen enkel grandslamtoernooi won maar dit jaar de finale van de US Open bereikte, won twaalf opeenvolgende wedstrijden en schreef zo de toernooien van Peking, Stuttgart en Moskou op haar naam. Eerder dit jaar was ze ook al de beste in Rome.

"Het was een wonderbaarlijk jaar voor me", verklaarde de Servische. "Ik won vier titels, meer dan 60 wedstrijden en bereikte twee halve finales en een finale op de grandslamtoernooien. Dat was een droom die uitkwam. Ik heb dit jaar hard gewerkt om als nummer 1 te eindigen. Dat is de plaats waar ik wil staan en ook wil blijven", aldus Jankovic.

Jankovic kwam op 11 augustus voor het eerst op nummer 1. Na amper een week werd ze al van de troon gestoten, maar op 6 oktober voerde ze opnieuw de wereldranglijst aan. Nadat Justine Henin verrassend een punt achter haar carrière zette, stonden buiten Jankovic nog drie andere speelsters op nummer 1 dit jaar: haar landgenote Ana Ivanovic (WTA 4), de Amerikaanse Serena Williams (WTA 3) en de Russin Maria Sharapova (WTA 6). (SVR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud