Zestien voetbalclubs zetten zich in voor maatschappij

Op de zetel van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel is dinsdag tijdens het colloquium "Voetbal en samenleving: a winning team" het initiatief "Oranje bal" gelanceerd, waarbij 16 voetbalclubs zich inzetten om maatschappelijke projecten te ondernemen.

De 16 clubs engageren zich om tegen oktober 2010 onder meer "al hun abonnees en sponsors te hebben geïnformeerd over alle maatschappelijke projecten die ze ondernemen". Ook zullen ze met het lokale bestuurscollege een nieuwe gezamenlijke maatschappelijke actie of een project hebben ontwikkeld, en de uitvoering ervan zijn gestart, voor een welbepaalde doelgroep.

"De oranje bal is symbolisch", luidde het. "Oranje, zoals het oranje licht, hopend dat het licht op groen springt. De clubs zullen het hele jaar gevolgd worden, en we zullen een groene bal kunnen schenken aan de clubs die hun engagement zijn nagekomen. Momenteel doen er 16 clubs mee aan de actie, maar ik hoop dat er nog bijkomen."

De vzw Open Stadion stimuleert voetbalondernemingen uit eerste en tweede klasse om hun kracht ten voordele van de samenleving aan te wenden.

(SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud