Advertentie

Zilver voor Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst in EK ploegkoers

In het slotnummer van het EK baanwielrennen voor beloften en junioren in het Portugese Anadia hebben de beloften Gijs Van Hoecke en Jasper De Buyst zondag zilver veroverd in de ploegkoers. Ze moesten alleen de Zwitsers laten voorgaan. Moreno De Pauw en Jochen Deweer vielen als vierde net naast het podium.

In de eerste wedstrijdhelft lieten vooral De Pauw en Deweer zich gelden. Ze namen zelfs even de leiding, tot de Zwitsers een ronde voorsprong namen. Gijs Van Hoecke, met Kenny De Ketele de regerende wereldkampioen ploegkoers bij de elite, en opkomend talent De Buyst spaarden hun krachten voor de tweede wedstrijdhelft. Ze sprokkelden eerst wat punten en gingen daarna met succes op zoek naar een winstronde. Voor de zege volstond dat niet, want ook de Zwitsers reden opnieuw rond en wonnen zo met één ronde voorsprong.

België verlaat het EK met zeven medailles. Jolien D'Hoore, net als Van Hoecke straks actief in het omnium op de Olympische Spelen in Londen, zorgde in de puntenkoers voor vrouwen beloften voor het enige goud. Met Sarah Inghelbrecht en Gilke Croket greep ze ook zilver in de ploegenachtervolging. Dat deden dus ook Van Hoecke en De Buyst in de ploegkoers, net als Jonas Rickaert in het omnium voor junioren en Shana Dalving in het keirin voor vrouwen junioren. Deze laatste pakte daarnaast ook brons in de scratch. Een tweede bronzen medaille kwam er in de ploegenachtervolging voor mannen beloften met Van Hoecke, De Buyst, De Pauw en Joris Cornet.

. (DCM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud