Zwitserland leidt met 2-0 tegen België in Davis Cup

België kijkt in het barrageduel van de Davis Cup tegen Zwitserland na de eerste dag tegen een 2-0 achterstand aan. Kristof Vliegen (ATP 95) moest vrijdag in drie sets het hoofd buigen voor Roger Federer (ATP 2): 7-6 (7/1), 6-4 en 6-2. Eerder op de dag had Steve Darcis (ATP 58) in vijf sets verloren van Stanislas Wawrinka (ATP 9): 6-7 (3/7), 6-1, 6-3, 2-6 en 6-4.

Vliegen kon in de eerste set gelijke tred houden met Roger Federer en ging in het vijfde spelletje zelfs door de opslag van de Zwitser, maar die kon die scheve situatie meteen herstellen. Beide spelers behielden nadien hun opslag en dus moest er een tiebreak aan te pas komen. Daarin haalde Federer het met 7/1.

In de tweede set liep Vliegen meteen uit tot 4-1, maar dan kreeg hij af te rekenen met een inzinking van jewelste. Hij kon geen spelletje meer winnen en verloor de set met 6-4. Federer ging in de derde set verder op zijn elan en ging meteen door de opslag van Vliegen. Die kon dat niet meer goedmaken en verloor de set met 6-2. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud