5 favoriete aandelen van Laurence De Munter

Laurence De Munter (ex-JPMorgan, ex-Morgan Stanley) is senior private banker en lid van het beleggingscomité van Stevens & De Munter, een familiale beursvennootschap opgericht in 1986.

‘Ik focus meer op duurzaamheid, want als investeerders willen we ons steentje bijdragen aan de strijd tegen de klimaatopwarming.’

Het vorige optreden dateert van 2 maart 2019. Het vijftal staat op een gemiddeld verlies van 6,2 procent, exclusief dividenden en omgerekend naar euro. Over dezelfde periode won de Stoxx- 600-index 1,1 procent.

Deutsche Telekom | Telecommunicatie

Deutsche Telekom (DT) investeert aanzienlijk in infrastructuur, van 5G- torens tot glasvezelkabels, want in de toekomst zal de vraag naar communicatie enkel toenemen. DT is de Europese leider in 5G en wil ook in de VS de eerste plaats veroveren met de fusie van T-Mobile USA en Sprint. Dankzij DT’s focus op digitalisering en kostenbesparing had het bedrijf, dat voor 30 procent in handen is van de Duitse staat, een nettowinstgroei van 78 procent in 2019. Op het gebied van duurzaamheid is DT ambitieus. Het wil tegen 2021 volledig op hernieuwbare energie draaien en wil zijn CO2-uitstoot tegen 2030 met 90 procent verminderen.

Microsoft | Software

Microsoft heeft in feite een monopolie met zijn Office- en Windows-software. Ook heeft het met 56 datacenters de grootste cloudbusiness, die heel winstgevend is. Microsoft brengt ook nieuwe producten op de markt, zoals Dynamics 365 voor artificial intelligence en Azure Sentinel voor cybersecurity. Ook LinkedIn doet het goed met 645 miljoen leden en een omzetgroei van 24 procent op kwartaalbasis.

Op het vlak van duurzaamheid doet Microsoft het bovendien nog straffer. De softwarereus wil niet alleen CO2-negatief zijn tegen 2030, maar ook al zijn CO2-emissies sinds zijn ontstaan in 1975 ongedaan maken. 

Sanofi | Farma

Sanofi geeft je een mooi dividend en een sterk potentieel om te groeien. Het farmabedrijf werkt aan een vaccin tegen het coronavirus, nadat het al een vaccin tegen SARS heeft ontwikkeld. Het nieuwe geneesmiddel Dupixent tegen eczema en mogelijk astma was in twee jaar goed voor een omzet van 2,7 miljard euro. Bovendien wil Sanofi zich meer toeleggen op oncologie sinds de overname van Synthorix, een Amerikaans biotechbedrijf gespecialiseerd in immunotherapie.  Sanofi plant haar medische ingrediënten naar de beurs te brengen tegen 2022. Het wil zo een Europese speler creëren, want vandaag komt 60 procent van de medische ingrediënten uit Azië.

SAP | Software

De softwaresystemen van SAP worden wereldwijd gebruikt door 440.000 bedrijven. Het aantal klanten van hun ERP-systeem S/4HANA, dat 80 procent van de DAX-bedrijven als klant heeft, is in twee jaar verdubbeld. De cloudomzet groeide 39  procent in 2019 en Jennifer Morgan, de co-CEO, voorspelt dat die blijft toenemen. SAP heeft een goed beeld van zijn omzet en kan 70 procent ervan voorspellen. Een bedrijf dat overstapt naar SAP’s ERP-systeem kan moeilijk weer veranderen. SAP zet ook in op duurzaamheid en maatschappelijke impact. Over twee jaar wil het dat drie op de tien managers vrouwen zijn en over vijf jaar wil het CO-neutraal zijn.

Umicore | Metalenspecialist

Umicore zet fors in op de vergroening van het wagenpark, met katalysatoren voor benzinewagens die de uitstoot verminderen en met kathodematerialen die de prestaties van de elektromotor verbeteren. De metalenspecialist heeft strategische contracten voor het leveren van zijn kathodematerialen aan LG Chem en Samsung SDI. Umicore heeft ook een sterke marktpositie voor de recyclage van autobatterijen. De verwachting is dat tegen 2026 in die sector de vraag tien keer groter is dan het aanbod door de toename van het aantal elektrische wagens. We zien op de lange termijn dan ook aanzienlijke groeimogelijkheden voor Umicore.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud