Ambu vliegt hoger door corona

De Europese beurzen verloren afgerond 1 procent vrijdag. De beurs van Kopenhagen presteert dit jaar een stuk beter dan de rest van Europa, met dank aan één aandeel: Ambu.

Het aandeel Ambu klom vrijdag alweer met 8 procent in Kopenhagen. Het farmabedrijf produceert medische apparaten voor eenmalig gebruik, zoals bronchoscopen om te de longen van coronapatiënten te bekijken. Door de hoge druk op ziekenhuizen en zorgpersoneel wegens het coronavirus en de vraag naar wegwerpapparaten - om hygiëneredenen - gaan die apparaten als warme broodjes over de toonbank. Door de uitbraak van het coronavirus ging Ambu sinds begin dit jaar al ongeveer 56 procent hoger.

In Amsterdam won AkzoNobel 1,2 procent. Berenberg verhoogde in één trek het advies voor de Nederlandse chemiegroep van verkopen naar kopen. ‘Na analyse van de verf- en coatingssector in het licht van de Vovid-19 crisis, komt Akzo naar boven als de beste koop over 12 tot 18 maanden’, zegt Berenberg.
‘Akzo heeft de veiligste balans en zijn portefeuille is ook het best geplaatst voor een herstel van de vraag op de middellange termijn. Tegelijk zullen goedkopere grondstoffen en de lopende besparingen de marges ondersteunen. We denken dat de recente koersval een aantrekkelijke instapgelegenheid vormt voor beleggers met een middellange horizon’, zegt analist Anthony Manning.
BNP Paribas verloor in Parijs 5 procent nadat de bank alsnog heeft besloten haar dividend te schrappen, net zoals bijna de hele bankensector in de eurozone, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud