Basic-Fit heeft geen last van corona

De Europese beurzen sloten dinsdag licht lager af, ondanks forse openingswinsten. Basic-Fit ging hoger na beter dan verwachte jaarcijfers. Shell toonde licht herstel na de mokerslag van maandag.

Basic-Fit opende liefst 10 procent hoger op de Amsterdamse beurs. Bij de slotbel was er nog een winst van 1,5 procent. Het Nederlandse fitness­aandeel publiceerde voorbeurs cijfers over het boekjaar 2019.

‘De cijfers waren iets boven de verwachting, maar ik denk dat de voornaamste koersstijging voortkomt uit de mededeling dat het fitnessbedrijf nog geen last lijkt te hebben van het coronavirus’, zegt Frank Claassen, analist van Degroof Petercam. Claassen blijft wel voorzichtig. ‘Wat niet is, kan nog komen natuurlijk. Want het virus is zeker een risico voor de onderneming. Mensen kunnen uit angst voor besmetting in een fitnessclub besluiten nog even geen abonnement te nemen.’
Royal Dutch Shell herstelde met 3,5 procent na de mokerslag van maandag (-18%). Beleggers vragen zich af of door het grof geschut van Saoedi-Arabië op de oliemarkt het royale dividend bij een olieprijs van 35 dollar per vat nog veilig is. Morgan Stanley becijferde wat deze olieprijs betekent voor de majors: Shell zou dit jaar nog 35 miljard operationele cashflow halen. Trek daar 25 miljard investeringen af en je hebt nog
10 miljard euro vrije kasstroom. Daarmee is het dividend maar voor 72 procent gedekt. Dat is nog altijd beter dan Total en BP, waar het dividend nog maar voor respectievelijk 62 en 54 procent gedekt zou zijn. Met andere woorden: het is gevaarlijk de huidige dividenden in de huidige context te extrapoleren.
BvdH/KVS

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud