Basic-Fit vijfde lichter

Het was weer een ‘zwarte maandag’ voor de Europese beurzen. Basic-Fit kreeg op zijn donder nadat de Nederlandse keten had besloten haar fitnessclubs anderhalve maand te sluiten.

De noodingrepen van de Federal Reserve, andere centrale banken en overheden konden beleggers niet overtuigen. De toenemende vrees voor de economische schade die het coronavirus aanricht, had de bovenhand. Het verlies van de brede Stoxx Europe 600 liep tussentijds op tot
10 procent. In de late namiddag milderden de verliezen toen bekend raakte dat de Europese Commissie een verbod op niet-essentiële reizen naar de EU had voorgesteld. De Stoxx Europe 600 sloot 4,9 procent lager en belandde op zijn laagste niveau in zeven jaar.

Basic-Fit kreeg een klap van
20 procent. De Nederlandse fitnessketen heeft besloten al haar centra tijdelijk te sluiten. Basic-Fit, dat actief is in Nederland, Frankrijk, Spanje, België en Luxemburg, zal voorlopig ook geen nieuwe centra openen of bouwen. De vestigingen in Nederland blijven zoals het er nu naar uitziet dicht tot 6 april, die in België tot 2 april. Voor de andere landen gelden andere data.
De uitbater van fitnessclubs overlegt ook met zijn banken om de lopende kredietfaciliteit met 150 miljoen euro uit te breiden. Momenteel is niet duidelijk in hoever de corona­crisis de financiële resultaten zal beïnvloeden.
In een reactie verlaagde KBC Securities het koersdoel van 38 naar
35 euro. Het koopadvies blijft behouden. Analist Alan Vandenberghe denkt dat Basic-Fit met de sluiting tussen 30.000 en 35.000 sporters zal missen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud