Bezorgdheid over migranten in Maximiliaanpark

De ngo’s en vrijwilligers die zich al jaren ontfermen over het lot van de groepen migranten in en rond het Maximiliaanpark bij het station Brussel-­Noord, moeten door de
coronacrisis noodgedwongen hun werkzaamheden aanpassen.

Bij de humanitaire hub aan het park voor medische en pyscholo­gische bijstand aan de migranten komt een tent voor triage van mogelijk besmette migranten. Tot nu zijn geen positieve gevallen vastgesteld. Alle niet-essentiële hulp, zoals tandartsbezoek, word uitgesteld. Vrijwilligers met een risicovol gezondheidsprofiel worden van het terrein gehaald.
De migranten zijn vooral mensen die illegaal op ons grondgebied zijn, geen asielaanvraag willen indienen en hopen de oversteek naar het VK te maken. Hun aantal in en rond het park varieert - afhankelijk van het seizoen - van enkele honderden tot een duizendtal. Overdag worden ze normaal met rust gelaten als ze geen overlast veroorzaken.
Door het opgelegde samenscholingsverbod, waar de politie streng op toekijkt, houdt het Burgerplatform voor steun aan de migranten vanaf vrijdag zijn opvangcentrum voor migranten in de Brusselse deelgemeente Haren ook overdag open. Het centrum biedt nu enkel nachtopvang.

Het Burgerplatform voor steun aan de migranten houdt vanaf vrijdag zijn opvangcentrum voor migranten ook overdag open.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud