Bonus AB InBev CEO Brito bijna vier keer hoger

Ondanks teleurstellende resultaten en prognoses blijft CEO Carlos Brito stevig in het zadel. Zijn bonus voor 2019 ligt bijna viermaal hoger dan die voor 2018.

Stella Artois-brouwer AB InBev  heeft er een teleurstellend 2019 op zitten, maar voor topman Carlos Brito was 2019 een boerenjaar. Uit het jaarverslag blijkt dat hij voor 2018 een bonus van 730.000 euro kreeg. Voor 2019 ligt die met 2,61 miljoen euro ruim drie - bijna vier - keer hoger.

De andere directieleden betalen wel het gelag voor de ondermaatse prestatie van AB InBev. Zij krijgen samen 2,5 miljoen euro bonus. Dat is bijna de helft minder dan voor 2018.

Dutra

Donderdagochtend was de indruk ontstaan dat Brito minder bonus zou krijgen. Aan het persbureau Bloomberg en aan De Tijd zei hij dat hij alleen voor de eerste jaarhelft een bonus zou krijgen en niet voor de tweede. Hij vertelde er niet bij hoeveel hij voor de eerste jaarhelft kreeg.

Hoewel de beurskoers op zijn laagste punt sinds 2012 staat, de resultaten en prognoses somber zijn en de schuldgraad hoog blijft, voelt Brito zich nog de juiste man op de juiste plaats. Zijn jarenlange compagnon, financieel directeur Felipe Dutra, verlaat het bedrijf wel, in april. Een officiƫle reden voor zijn vertrek is er niet. 'De raad van bestuur beslist of ik nog de juiste man ben om het bedrijf te leiden', zegt Brito.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud