Confident Unibail behoudt dividend

De Europese beurzen gingen na een weifelende start voor winst onder impuls van het wereld­wijde opbod aan stimulusmaatregelen. In Amsterdam viel de branie van Unibail in de smaak.

Het nachtelijke salvo van de ECB werd donderdagnamiddag kracht bijgezet door de Bank of England. Die ging over tot een nieuwe renteknip en een verhoging van het
opkoopprogramma. Die extra stimulus gaf de beurzen een welkome opkikker na een sombere start. De Euro Stoxx 50 trok 3,4 procent hoger.

Amsterdam was de Europese koploper met een slotwinst van 4,3 procent. Unibail-Rodamco-Westfield steeg met 18 procent. De uitbater en eigenaar van shoppingcenters maakte bekend dat hij voor 10,2 miljard euro aan contanten en onbenutte kredietlijnen bezit, waarmee hij naar eigen zeggen ‘de zwaarste crisis kan trotseren’, ook al is het grootste deel van de shoppingcenters in portefeuille dicht. CEO Christophe Cuvillier ziet geen reden om het dividend op te schorten. URW betaalt volgende week een interim-dividend van 5,40 euro per aandeel en is zo een uitzondering in de lijst van bedrijven die hun dividend inhouden.
Niet URW maar
Koninklijke Brill schoot in Amsterdam evenwel de hoofdvogel af. De uitgeverij van schoolboeken ging 25 procent hoger. Allicht achten beleggers het aandeel koopwaardiger nu tal van kinderen noodgedwongen thuisonderwijs genieten en ouders dus meer schoolboeken aankopen.
ASM International maakte de Amsterdamse winsttiercé compleet met een sprong van 18 procent. Enkele beurshuizen noemden het aandeel van de leverancier aan de halfgeleiderindustrie ‘coronaresistent’.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud